LES JOVES DEL FORT PIENC PRESENTEN LA CAMPANYA #EXIGIMESPAIS

Diumenge passat es va donar el tret de sortida de la campanya #EXIGIMESPAIS, engegada pel Casal de Joves Xiroc i ARRAN Fort Pienc. Aquesta campanya té com a objectiu reivindicar espais dignes on les associacions de base hi puguin desenvolupar el seu projecte.

El carrer va tornar a ser, de bon matí, espai de trobada i reivindicació per les veïnes del Fort Pienc. La cèntrica Plaça del barri eixamplí va ser el punt d’encontre i lloc d’inici de la cercavila que obria l’acte de presentació de la campanya #EXIGIMESPAIS. Passats dos quarts del migdia el gruix de la cercavila va iniciar el seu recorregut.

El recorregut va passar per llocs emblemàtics i llargament reivindicats per l’associacionisme del barri com ara l’edifici dels Transformadors, al carrer Ausiàs March. Allà s’hi va desplegar un mural que denunciava el tancament de l’antic equipament. Durant tot el camí, però, les joves del barri van aprofitar també per penjar pancartes informatives de la campanya. Les consignes que van més es van cridar: “El jovent del barri exigim espais” o “L’Ajuntament especula i desallotja i les immobiliàries destrueixen els barris”.

Un cop acabada la cercavila, i a la Plaça de nou, es va llegir el manifest de la campanya. El missatge que vol transmetre aquesta iniciativa és clar: “necessitem comptar amb espais de gestió pròpia on crear xarxa. Espais oberts i autoorganitzats, allunyats de les exigències de districte i de l’Ajuntament, de tuteles de l’administració”. Durant la lectura es va fer èmfasi en les condicions que les institucions imposen a les entitats que treballen als barris i que arriben a ofegar els seus projectes.

Una fideuà popular al mig de la Plaça va ser el tancament de la jornada. Una jornada que va concentrar una quarantena de veïnes que van poder gaudir no només del bon temps. També van poder fer ús de l’espai públic del seu barri, cada cop més restringit. Segons la Carlota, membre del Casal de Joves “amb la campanya #EXIGIMESPAIS esperem pressionar l’Ajuntament i fer entendre que els nostres projectes representen un bé cap a la societat immediata. A més esperem que siguin moltes les veïnes que ens donin suport i se sumin a la reivindicació”. “Així”, afegeix, “necessitem un lloc on poder desenvolupar la nostra feina en condicions”.

espais4 espais1

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to LES JOVES DEL FORT PIENC PRESENTEN LA CAMPANYA #EXIGIMESPAIS

  1. Pingback: LES JOVES DEL FORT PIENC PRESENTEN LA CAMPANYA #EXIGIMESPAIS | Arran Fort Pienc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s