QUÈ ÉS EXIGIM ESPAIS?

Exigim Espais és una campanya veïnal encetada per les associacions juvenils del Fort Pienc. L’objectiu que persegueix és simple i clar:
Exigim espais físics destinats a les entitats de barri. Espais que permetin l’autoorganització veïnal. Espais que facin possible el desenvolupament de projectes per part de les associacions, col•lectius i el conjunt del veïnat, sense tuteles ni obstaculitzacions per part del Districte de l’Eixample i l’Ajuntament de Barcelona.

PERÒ SI LA GESTIÓ DE L’AJUNTAMENT ÉS IMPECABLE!

A través dels convenis i les subvencions l’administració ha aconseguit desvirtuar el moviment organitzatiu de les veïnes. Han creat un sistema de monitorització i clientelisme cap a les entitats que els fa impossible una vida al marge de les institucions. El seu projecte es basa en l’externalització dels serveis i inventa concursos de gestió d’equipaments on la participació veïnal no hi té cabuda. És per això que reivindiquem un canvi en el paradigma de relació ajuntament-entitats on es reconegui la nostra feina i que, eventualment, doni lloc a una participació realment democràtica. Fins que l’administració no es cregui la feina que fem no arribarem enlloc.

A banda de no reconèixer la feina social que portem a terme les veïnes organitzades, l’ajuntament ens dóna gat per llebre i dedica gran part dels seus pressupostos a obres megalítiques el gaudi de les quals és només dels turistes. Gastar-se 5 milions d’euros en canviar les llambordes del Passeig de Gràcia, 7 milions en la construcció dels Nous Encants o 98 milions en el Disseny HUB (que de moment està buit) però tenir tancat els Transformadors durant 7 anys o no haver començat encara la construcció d’un segon institut públic (Angeleta Ferrer) pel barri no té nom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s